Navigatie

10 Tips voor het schoonmaken van je keuken

Het is tijd voor een frisse start voor je keuken. In de keuken heb je vaak veel apparaten staan. Naast het schoonmaken van het aanrecht en de vloer kunnen keukenapparaten ook regelmatig een schoonmaakbeurt gebruiken. Van een vaatwasser voor schoon servies tot een airfryer voor lekkere snacks. In deze blog geven we je graag 10 tips voor het schoonmaken van je keukenapparaten.

10 Tips voor het schoonmaken van je keuken

01


Een schone vaatwasser voor een schone vaat

Een vaatwasser is ideaal, want je hoeft niet met de hand je bestek, borden en glazen af te wassen. Je zet al je servies in de machine en hij doet het werk. Maar wist je dat de
vaatwasser zelf ook zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig heeft? Je merkt vaak dat het tijd is om de vaatwasser schoon te maken als de vaat niet meer zo schoon wordt of als je een muffe geur ruikt. Maar hoe kun je hem het beste reinigen? Lees daarvoor onze adviespagina:


Ontdek alle tips voor een schone vaatwasser!

05


De filter van je afzuigkap schoonmaken

Als je kookt, zet je vaak de afzuigkap aan voor het zuiveren van de lucht. In een
afzuigkap zitten filters, deze filters verzadigen zich met vuil en vet. Het is daarom slim om de filters ongeveer elke twee maanden schoon te maken. En dat kun je vrij eenvoudig doen:


Ontdek alle tips om de filter van je afzuigkap schoon te maken!

07


Een schone frituurpan voor de lekkerste snacks

In de
frituurpan maak je lekkere snacks, zoals patat, frikandellen, bitterballen en loempia’s. Om de beste frituursmaak en resultaten te behouden, is het belangrijk niet alleen het frituurvet regelmatig te vervangen, maar daarnaast ook de pan en het frituurmandje schoon te maken. Er zijn verschillende manieren om dit snel en makkelijk te doen:


Ontdek alle tips om je frituurpan grond te reinigen!

10


Schoonmaken en ontdooien voor een schone vriezer

In je vriezer bewaar je eten voor langere tijd, zo heb je altijd iets in huis. Na verloop van tijd kan er ijsvorming ontstaan. Het is slim om dit te voorkomen door je
vriezer goed en op tijd schoon te maken. Daarvoor is het belangrijk om hem eerst leeg te maken en te ontdooien. Zorg ervoor dat je niet al te veel diepvriesproducten meer hebt, zo vermijd je dat je eten moet weggooien. Want eenmaal ontdooit, kun je ze niet opnieuw invriezen. Benieuwd hoe je het schoonmaken en ontdooien het beste aanpakt?


Ontdek alle tips voor het schoonmaken en ontdooien van je vriezer!

Een stralende keuken

Met deze 10 tips is jouw keuken in een handomdraai weer helemaal fris. Een schone keuken kookt nou eenmaal lekkerder. Zet tijdens het schoonmaken je lievelingsmuziek op en de schoonmaakklus is zo gedaan.